top of page

Trotserdam brengt muziek van vroeger bij Rotterdamse ouderen

30 en 31 augustus heeft Stichting Muziek Zonder Grenzen de handen ineen geslagen met de Gemeente Rotterdam. Hierdoor hebben zij vijf interactieve optredens georganiseerd bij ouderen in de gemeente Rotterdam.

 

Trotserdam - Trots op Rotterdam! Twee dagen lang hebben er concerten plaatsgevonden bij verzorgingshuizen om dit gevoel weer op te wekken. De stichting heeft al eerder concerten georganiseerd in Rotterdam. De leden genieten van het gevoel dat ouderen krijgen wanneer ze over de stad Rotterdam vertellen. Hun verhalen laten de stad doen leven. Wij wilden deze dialoog opstarten met het project Trotserdam.


Voor dit project hebben we de muzikanten gevraagd de setlijst aan te passen. Deze is aangevuld met echte Rotterdamse liedjes. Denk aan Hand in Hand, You Never Walk Alone en I Will Survive van de Rotterdamse Hermes House Band. Waar mogelijk hebben we ook wat titels en songteksten aangepast: Aan de Rotterdamse Grachten, Tulpen uit Rotterdam, Sophietje, die ranja met een rietje dronk op een Rotterdams terras.


Zoals je hieronder kunt zien, gingen de voetjes van de vloer!


Het project is financieel mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam. Stichting Muziek Zonder Grenzen gaat graag samenwerkingen aan met als uitgangspunt het (doen) ondersteunen van hulpbehoevende mensen binnen de samenleving, waaronder begrepen maar niet beperkt tot, eenzame ouderen, kinderen en mindervaliden, zulks in de meest ruime zin van het woord. Wilt u een samenwerking aangaan of heeft u een goed idee? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden. 

Zonder steun zijn deze projecten niet mogelijk. Klik daarom op de onderstaande knop om te doneren en o.a. de ouderen een hart onder de riem te steken.


De zingende zomerconcerten

In samenwerking met de Pius Stichting hebben we maar liefst 24 concerten mogen geven in de omgeving van Noord Holland noord. Het was het project “Zingende Zomerconcerten” en hoewel dit in de winter pl

Doneer tegen eenzaamheid 14 februari 2022

Stichting Muziek Zonder Grenzen collecteert voor vrolijke voorjaarsconcerten en tegen eenzaamheid. Het is begin februari, inmiddels is het kwik net boven het vriespunt en Stichting Muziek Zonder Grenz

Gouda 750 jaar 21 juli 2022

Gouda is jarig! Al 750 jaar bestaat deze middeleeuwse kaasstad. Jaarlijks stuurt Stichting Muziek Zonder Grenzen muzikanten naar Gouda bij Kaarslicht, een evenement in het donker waarbij lichtjes, ma

Comments


bottom of page